fbpx Дентальні імпланти «Straumann» | Легро - Стоматологічна клініка

Дентальні імпланти «Straumann»

Імплантація – це сучасна альтернатива застарілим методам протезування, яка дозволяє комфортно та якісно відновити втрачені зуби. Після втрати зуба, стоматологи рекомендують відновити дефект якомога скоріше. Справа не лише в естетичній складовій. Деградація кісткової тканини на місці відсутнього зуба починається вже за 2-3 місяці після його втрати, а цей процес, у свою чергу, може призвести до головного болю, зміщення прикусу та, навіть, переломів щелепи.
Отже, встановлення дентального імпланту – чудовий вихід, проте зіштовхнувшись із цією необхідністю вперше – звісно, виникає безліч запитань. 

Як проходить імплантація?
Цей процес відбувається у два етапи:

  1. Приживлення імпланта – встановлення штучного кореня зуба, який за декілька місяців обростає кістковою тканиною. 

  2. Встановлення формувача ясен (титанового ковпачка, навколо якого формується ясенева тканина, по формі майбутнього зуба) з наступним встановленням коронки. 

Які імпланти обрати?
У клініках «Легро» ми працюємо з декількома виробниками імплантів, кожен з яких має велику повагу та відмінну репутацію на світовому ринку. 
Найкращими в світі вважаються дентальні імпланти від швейцарської компанії «Straumann». І ось чому:
-    «Straumann» – одна з трьох компаній, які вважаються основоположниками дентальної імплантології в світі;
-    компанія вже 64 роки успішно працює на цьому ринку, а перший «штучний зуб» було встановлено більш ніж 45 років тому;
-    представлена у 76 країнах світу. Тобто, встановивши імплант в Україні, наш пацієнт, в разі потреби, може розраховувати на обслуговування імпланту в будь-якій з цих країн;
-    має на своєму рахунку більш ніж 3000 незалежних наукових публікацій;
-    надзвичайно високий показник приживлення імплантів – неймовірні 99,5%;
-    більше 13 мільйонів імплантів цього бренду вже встановлено в світі;
-    більше 20% імплантів, що встановлюються в світі щорічно, – саме бренду «Straumann»;
-    виробник впевнений у якості свого продукту, тому надає пожиттєву гарантію на імплант. Компанія компенсує аналогічний імплант чи абатмент, а також вартість лікування, якщо через 10-20 чи більше років станеться перелом імпланту.

Як організм сприйме зубні імпланти?
Це значною мірою залежить він матеріалу, з якого вони виконані. 
Імпланти «Straumann» виготовлені з унікального запатентовано сплаву «Roxolid» (титан із цирконієм), що на 35% міцніший, ніж титан окремо. 
Міцність цього матеріалу дозволяє використовувати імпланти меншого розміру, забезпечуючи високі показники стабільності та довговічності. Окрім міцності, цей матеріал має рекордні показники біосумісності з тканинами організму. 
Часто у пацієнтів, що звернулись за імплантацією, вже відбувається часткова деградація кісткової тканини щелепи. В таких випадках потрібно її нарощувати, що збільшує термін лікування й відновлення, ускладнює операцію та відображається на загальній вартості. Завдяки сукупності характеристик матеріал «Roxolid» у значній частині випадків дозволяє використовувати імпланти меншого діаметру, а це дозволяє уникнути нарощування кістки. 

Шорстка наноструктура запатентованої поверхні імпланту «Straumann – SLActive» має велику площу контакту з кістковою тканиною, притягує білкові структури та сприяє швидкому нарощуванню кісткової тканини в місці встановлення імпланту. «SLActive» дозволяє досягти більш швидкого приживлення – всього до 1 місяця. Імплант приживається навіть у складних випадках – наприклад, у пацієнтів із цукровим діабетом чи після променевої терапії.

«Straumann» – це преміальні дентальні протези, якість яких визнана у всьому світі, і ми з гордістю пропонуємо їх нашим пацієнтам у «Легро». 

Як відбувається процедура імплантації системою «Straumann»?
Підготовчий етап:

  1. Перш за все, необхідно прийти на безкоштовну консультацію до лікаря-імплантолога. 

  2. 3D компʼютерна томографія – наступний крок, адже перед проведенням процедури важливо зробити діагностику загального стану зубів, місця встановлення імпланту, розрахувати міжзубну відстань, дослідити рівень кістки та її щільність. На цьому етапі ваш лікар призначить підготовчі процедури до проведення операції та сформує хірургічний протокол, згідно ваших  індивідуальних особливостей та протипоказань. На основі отриманих даних здійснюється моделювання установки імпланта (глибина, кут нахилу, та ін.).

  3. Після цього відбувається підготовка ротової порожнини: лікування навіть найменших запальних процесів, карієсу, прибирання всіх джерел інфекцій. 

Хірургічний етап:

  1. Установка дентального імпланту, яка триває близько 30 хвилин та проводиться під місцевою анестезією. За бажанням пацієнта можна використовувати, також, закис азоту, що допоможе заспокоїтись, не нервувати та розслабитись. Період загоювання після цієї процедури – 2-4 тижні. 

  2. Через 2-4 тижні (ваш лікар призначить вам дату наступного візиту) – заміна «заглушки» в імпланті на формувач ясен. В деяких випадках встановлення імпланту та формувача ясен можуть бути обʼєднані в одну процедуру. 

  3. Заключний етап – встановлення коронки на імплант.

Як доглядати за імплантами після операції?

  • після імплантації до обличчя можна прикладати холод (наприклад, пакет із замороженим горошком, загорнутий в чистий рушник). Це допоможе зменшити набряк;

  • якщо лікар призначив препарати – будь ласка, не забувайте їх приймати вчасно: це допоможе вам швидше відновитись;

  • бажано, протягом кількох годин після процедури не полоскати ротову порожнину, адже це може викликати кровотечу. Але воду пити можна; 

  • на період приживлення імпланту та найближчий час після встановлення формувача ясен намагайтесь уникати навантаження на ту сторону щелепи, де була проведена процедура імплантації (не жувати тверду їжу на ту сторону); 

  • в перші дні після операції краще уникати фізичних навантажень,  не спати на тому боці, де встановлений імплант. Вдень краще більше сидіти, ніж лежати;

  • використовуйте хірургічну зубну щітку до моменту зняття швів;

  • протягом тижня після операції не приймайте алкоголь та виключіть паління, по можливості;

  • обов’язково виконуйте всі рекомендації вашого лікаря;

  • регулярно відвідуйте стоматолога та поставте нагадування у смартфон – проходити професійну чистку зубів кожні 6 місяців.

Яка вірогідність того, що імплант не приживиться та відбудеться відторгнення організмом?
Преміальні швейцарські дентальні протези «Straumann» мають показник приживлюваності 98-99% (приживлюються у 98-99 пацієнтів із 100), ризик їх відторгнення – мінімальний. Найчастіше відторгнення відбувається лише у пацієнтів з індивідуальною непереносимістю медичного титану, тож фактично, боятись цього не варто. 

Чи буду я відчувати дискомфорт під час прийому їжі, маючи імпланти?
На відміну від знімних або мостових протезів, з імплантами ви не будете відчувати жодного дискомфорту під час прийому будь-якої, навіть твердої, їжі. Імпланти повністю замінюють функцію втраченого зуба. Форма виробу максимально анатомічна та схожа на кореневу альвеолу, тому організм «сприймає» імплант як свій власний зуб.
 
Чи можна на імпланти «Straumann» кріпити знімні протези? 
Імплантом «Straumann» можна замінити будь-який відсутній зуб, і використовувати його як основу під знімні або постійні протези. Інвазивність процедури зведена до мінімуму, система швидше приживлюється, а реабілітація проходить за короткий період часу.

Чи існують вікові обмеження для встановлення імплантів «Straumann»?
Ці імпланти можна встановлювати навіть тоді, коли інші - не рекомендуються. Через свої мінімальні розміри їх можна вживлювати пацієнтам від 18 років, а обмеження за максимальним віком не існує. До речі, те, що імпланти - лише для людей похилого віку – міф. Насправді, доволі часто в житті стаються ситуації, які призводять до втрати зуба в молодому віці, і відновлювати їх шляхом імплантації – правильне рішення. 

Цікавий факт:
Ранні дослідження свідчать про те, що дентальна імплантація у курців має високі показники неприживлюваності і великий ризик післяопераційних інфекцій. Проте імпланти «Straumann» повністю зруйнували ці закономірності. Тож на сьогоднішній день ці імпланти рекомендуються людям зі слабким здоровʼям, пацієнтам похилого віку та, навіть, курцям.

Хто проводить імплантацію у «Легро»?
В наших клініках процедуру імплантації проводить досвідчений стоматолог-хірург-імплантолог, головний лікар «Легро» – Петренко Ігор Олегович. 
Ігор Олегович встановив нашим пацієнтам близько тисячі імплантів і має не тільки величезний досвід, бездоганну репутацію, а й тисячі вдячних пацієнтів, безліч позитивних відгуків та рекомендацій, які ви можете почитати в google-картах та на наших сторінках у соціальних мережах. 
Безпека пацієнтів «Легро» при будь-яких маніпуляціях, включаючи і дентальну імплантацію, забезпечується незмінно високими стандартами: використання одноразових інструментів там, де це можливо, та різноступенева стерилізація багаторазового інструментарію.

Що саме ми робимо в СК «Легро» задля того, щоб усі, хто переступає наш поріг, почувались у безпеці:

  • при вході кожен відвідувач одягає бахіли та маску; 

  • у кожному приміщенні розташовані якісні медичні антисептики для загального користування; 

  • вологе прибирання з антисептичним розчином відбувається за затвердженим графіком; 

  • у кожному кабінеті й на рецепції встановлені та безперебійно працюють рециркулятори з бактерицидними УФ-лампами закритого типу. Це прилади нового покоління, які забезпечують постійне очищення повітря та абсолютно безпечні для людини; 

  • у нас є спеціальна кімната, обладнана технікою, яка вважається найкращою в світі: там стерилізуються інструменти та матеріали; 

  • усі члени команди «Легро» завжди перебувають у засобах індивідуального захисту, які замінюються згідно з утвердженим графіком; 

  • увесь персонал проходить термометрію протягом робочого дня; 

  • клініка обладнана системою, що забезпечує постійний приток свіжого повітря.

Якщо у вас залишились питання, ви завжди можете задати їх нашим адміністраторам, які володіють максимально повною інформацією щодо всіх стоматологічних маніпуляцій, що проводяться в «Легро», та із задоволенням запишуть вас на безкоштовну консультацію до лікаря-імплантолога. Чекаємо на вас у «Легро»!»