fbpx ЛОКАЛЬНА КОМП’ЮТЕРНА АНЕСТЕЗІЯ STA У КИЄВІ – В КЛІНІЦІ ЛЕГРО | Легро - Стоматологічна клініка

ЛОКАЛЬНА КОМП’ЮТЕРНА АНЕСТЕЗІЯ STA У КИЄВІ – В КЛІНІЦІ ЛЕГРО

  • Головна
  • Новини
  • ЛОКАЛЬНА КОМП’ЮТЕРНА АНЕСТЕЗІЯ STA У КИЄВІ – В КЛІНІЦІ ЛЕГРО

Для місцевого знеболення у стоматології використовується декілька методів. Традиційне знеболення – не найприємніша процедура, адже первинне введення і рух голки у тканинах все одно відчувається, до того ж деякі пацієнти відчувають психологічний дискомфорт при одному лише погляді на голку… Ці відчуття знижують рівень комфорту для усіх, хто відчуває страх перед будь-якими ін’єкціями, особливо для дітей. 

Сучасний альтернативний метод первинного знеболення, що використовується у Легро – комп’ютерна анестезія STA («Single Tooth Anesthesia System»), що застосовується у США та країнах Європи як стандарт знеболення з 1997 року. Це так звана «анестезія одного зуба», що виконується невідчутно для пацієнта спеціальним приладом з комп’ютерним управлінням. Прилад може використовуватись для роботи з найбільш вразливими категоріями клієнтів: для дітей, вагітних, гіпертоніків, тощо. 

Сам прилад – це невеликий блок з трубкою та спеціальним наконечником, що зовсім не схожий на класичний шприц (одноразовий стерильний венфлон). Наконечник системи може модифікуватись так, аби ховатись у руці лікаря, аби стати практично непомітним для пацієнта. Анестетик вводиться нижче больового порогу, отже є практично невідчутним для пацієнта. 

Голка має мінімальну товщину, завдяки чому її введення є дуже точним та делікатним, а під час руху вглиб тканин комп’ютер зчитує інформацію про опір тканин, обираючи оптимальний режим введення анестетику. Отож, завдяки STA у пацієнта не виникає відчуття розпирання та дискомфорту під час знеболення. Мікропроцесор пристрою обладнаний звуковими та візуальними датчиками, і, наприклад, при надмірному тиску на голку чи неправильному положенні наконечника подача анестетику припиняється. 

Крім того, працюючи зі STA, у пацієнта не буде оніміння губ, щок, язика, як це відбувається під час використання традиційного знеболення. Це особливо важливо для маленьких пацієнтів, оскільки бувають випадки, коли діти травмують нерухомі тканини через знижену чутливість після знеболення (прикушують язик, щоки, губи). 

Безперечною перевагою використання STA є можливість практично моментального знеболення, адже дія анестетику починається вже за кілька секунд під початку введення. 

Завдяки STA – похід до стоматолога стає абсолютно комфортною та безболісною процедурою! Приходьте у Легро, і ви впевнитесь у цьому на власному досвіді.