fbpx Професійна гігієна у Легро | Легро - Стоматологічна клініка

Професійна гігієна у Легро

Абсолютно у всіх людей формується наліт на зубах.

Чому так відбувається?

В ротовій порожнині, як і у всьому організмі, присутня велика кількість мікроорганізмів, як хороших так і поганих. Важлива процедура домашнього догляду за зубами 2 рази на день не завжди буває достатньою, адже кожен зуб має 5 поверхонь. Не всі поверхні однаково гарно можна вичистити в домашніх умовах. І зони, які залишаються неочищеними стають гарним місцем для прикріплення мікроогранізмів до поверхні зуба. Через 12-24 години формується біоплівка. Біоплівка - це спільноти бактерій, які в домашніх умовах видалити з поверхонь зубів не можливо. Можливо не допустити їх формування.

Біоплівки є причиною появи стоматологічних захворювань, таких як галітоз (неприємний запах з ротової порожнини), карієс та його ускладнення, захворювання ясен (гінгівіт та пародонтит, які призводять до втрати зубів).

Відомо, що будь-яку хворобу, краще попереджувати, ніж лікувати. Професійна гігієна спрямована на попередження всіх стоматологічних захворювань. Процедура професійної гігієни - це позбавлення від зубного каменю, нальоту та пігментації. Важливо! Процедура має виконуватись правильно. Може бути комплексною (ультразвуковий та ручний скейлінг, повітряно-абразивне полірування (Air Flow)), може застосовуватись тільки повітряно-абразивне полірування. Все залежить від індивідуальної ситуації, яка є в ротовій порожнині пацієнта.

Як часто потрібна процедура професійної гігієни?

Якщо ваші зуби і ясна здорові - 1 раз на пів року. Якщо виникали якісь стоматологічні захворювання, або йде процес лікування брекет-системою, Вам встановлені імплантати, коронки, вініри, реставрації - раз на 3 місяці.

Коли ще буде корисна процедура професійної гігієни?

  • перед відбілюванням зубів
  • перед всіма видами стоматологічного лікування:
  • перед встановленням брекет-системи,
  • перед відновленням тканин зубів будь-яким з методів лікування,
  • перед імплантацією,
  • перед видаленням зубів

Сміливо записуйтесь до наших лікарів на професійну гігієну, оскільки кожен з них володіє правильними сучасними методами та технологіями.