fbpx Як правильно чистити зуби? | Легро - Стоматологічна клініка

Як правильно чистити зуби?

Який правильний метод чищення зубів? 

Правильний метод чищення зубів потребує, як мінімум, двох хвилин - Ви не помилилися, 120 секунд! Більшість дорослих є досить далекими від виконання цієї вимоги. Щоб навчитися визначати, скільки пройшло часу, для початку скористайтеся секундоміром.  Для правильного чищення зубів користуйтеся короткими м'якими рухами, приділяючи при цьому особливу увагу лінії ясен, важкодоступним молярам, що знаходяться у глибині ротової порожнини, і ділянкам навколо пломб, коронок та інших видів зубних протезів. Нижче зазначено, як приділити необхідну увагу кожній ділянці ротової порожнини:

  • Очистіть зовнішні поверхні верхніх, а потім і нижніх зубів; 
  • Очистіть внутрішні поверхні верхніх, а потім і нижніх зубів; 
  • Очистіть жувальні поверхні;
  • Щоб освіжити подих, також обов'язково очистіть поверхню язика;
Розташуєте щітку під кутом 45° до ясен і робіть обертальні вимітальні рухи від ясен до зуба. М’якими рухами назад очистіть зовнішню, внутрішню і жувальну поверхні кожного зуба; М'якими рухами очистите поверхню язика - це освіжає подих шляхом видалення бактерій.

Який вид зубної щітки слід використовувати? 

Більшість стоматологів вважає, що для видалення зубного нальоту і карієсних бактерій з поверхні зубів найбільше підходить щітка з м'якою щетиною.  Перевага надається щіткам із маленькою голівкою, тому що вони краще дістають до всіх ділянок ротової порожнини, у тому числі й важкодоступних молярів, що знаходяться у глибині ротової порожнини. Для багатьох пацієнтів гарною альтернативою є електрична зубна щітка.   Вона допоможе найкращим чином очистити зуби, особливо тим пацієнтам, які мають труднощі при чищенні зубів або страждають від обмежень рухової функції рук. 

Наскільки є важливим вибір зубної пасти? 

Дуже важливо використовувати зубну пасту, яка найбільше Вам підходить. На сьогоднішній день існують різноманітні асортименти зубних паст, розроблених спеціально для профілактики та лікування багатьох хвороб, таких, як утворення карієсних порожнин, гінгівіт, зубний камінь, зубна пляма і чутливість зубів.  Щоб зробити правильний вибір зубної пасти, яка підходить саме Вам, найкраще проконсультуватися у стоматолога або гігієніста.

Як часто слід міняти зубну щітку? 

Зубну щітку варто міняти з появою ознак зношування, і не рідше, ніж раз на три місяці, залежно від того, що з'явиться раніше.  Дуже важливо також змінювати зубну щітку після захворювання на застуду, тому що на щетинках можуть накопичуватися бактерії, що сприяють повторному зараженню.

 

Корисні поради

Топ 5 способів як зняти сильний зубний біль в домашніх умовах.

Завантажити